Tervetuloa!

Menneisyyden jälkiä on Seurasaaren ulkomuseon alueella järjestettävä, päivän mittainen historianelävöityslarppi. Vuoden 1891 kesään sijoittuvassa pelissä Karunan pappilaan saapunut Suomen muinaismuistoyhdistyksen taidehistoriallinen retkikunta tekee kenttätyötään pappilan torpan pihassa. Iltapäivän aikana itse kukin saa huomata, että joitain menneisyyden jälkiä on helpompi seurata kuin toisia.

Suomen muinaismuistoyhdistys teki vuosina 1871-1902 kahdeksan tutkimusretkeä Suomen maaseudulle. Tässä pelissä elävöitetään tällaista retkeä ja monilla hahmoista on historiallinen esikuva, mutta emme ole rekonstruoimassa mitään tiettyä historiallista retkeä tai sen osallistujia sellaisenaan.

Covid-19 -koronaviruspandemia ja yleisötapahtumat

Teemme parhaamme, että voisimme toteuttaa tämän liveroolipelin. Näin koronaviruspandemian aikana emme voi kuitenkaan olla täysin varmoja, että peli voidaan pelata. Tähän saattaa olla syynä esimerkiksi tiukentuvat viranomaisrajoitukset tai pelipaikan puolelta tulevat ohjeistukset, pelinjohdon ja/tai pelaajien sairastuminen tai asettaminen karanteeniin jne. Mikäli joudumme perumaan pelin, tiedotamme siitä välittömästi. Tällöin kaikkien pelin maksaneiden pelimaksut palautetaan täysimääräisinä.

Jos sairastut tai sinut määrätään karanteeniin, et ymmärrettävästi voi osallistua peliin. Ilmoita pelinjohdolle asiasta välittömästi. Palautamme tällöin pelimaksusi, ja yritämme saada tilallesi maksavan varapelaajan. Kaikenlaiset flunssaoireet ovat näissä oloissa syy, ja toivomme peruutuksia mieluummin liian matalalla kynnyksellä.

Pelin aikana ei ole yhteistä ruoka- tai juomatarjoilua, vaan jokainen voi tuoda tarpeelliseksi katsomansa määrän omia, aikakauteen sopivia eväitä. Pelinjohto pyrkii mahdollistamaan jotain ruokaa ja juomaa ennen peliä ja sen jälkeen, mutta tätä mietitään vielä erikseen koronavirustilanteen näkökulmasta.

Käsihygieniasta ja turvaetäisyyksistä on syytä huolehtia varmasti vielä syyskuussakin. Käyttäytykää siis kuin aikalaisromaanien pidättyväinen porvaristo, paitsi että puhdistatte myös käsiänne asiaankuuluvasti. Pelipaikalla ei ole juoksevaa vettä, mutta pelinjohto järjestää paikalle käsidesiä. Ensisijaisesti on toivottavaa, että kaikki pitävät saman etäisyyden toisiinsa aina, kun se on suinkin mahdollista.

Tiedotteet

23.6. Ilmoittautuminen on päättynyt ja peli on täynnä. Kerromme viikon sisällä ilmoittautuneille peliin tai jonotuslistalle pääsystä. Jonotuslistalle voi halutessaan edelleen ilmoittautua.
12.6. Sivulle Taustamateriaali lisätty tekstit pelin tapahtumapaikasta Karunasta ja yliopistoelämästä. Lisäksi sivua Lähteitä päivitetty.
4.6. Peliin ilmoittautuminen on nyt avattu ja se on auki 21.6. asti. Peliin ilmoittaudutaan tältä sivulta löytyvällä lomakkeella.